Hallo! Wie ben je?

Hoi! Ik ben Laura, 26 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. Een jongen van 6 en een meisje van 3. Sinds ik kindjes heb, ben ik me nog bewuster geworden van de veranderende wereld en de consumptiemaatschappij. Ik wil mijn kindjes niet laten opgroeien in een wereld vol plasticafval en milieuproblematiek. Daarom probeer ik mijn (kleine) steentje bij te dragen aan een betere wereld. 
Vanaf november 2019 ben ik onder andere werkzaam voor Groene Winkel Dit is een webshop, opgezet door Joanne van Vliet, die zich volledig inzet voor groene energie, het milieu en een duurzame toekomst. Tevens is Groene Winkel bezig met vernieuwing, verbetering en verjonging. De jeugd heeft tenslotte de toekomst. Daarom proberen we jongeren te inspireren via de kanalen van nu. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, toffe blogs op onze website, et cetera.

Ook offline proberen we een inspiratiebron te zijn. Een groen leven hoeft namelijk echt niet saai te zijn. Stilstand is achteruitgang, terwijl we juist vooruit willen. Elk stapje naar een groenere leefomgeving is er één. Het hoeft niet direct groots. Daarom bieden we producten op maat: van artikelen die een klein stapje in de goede richting zijn, tot artikelen met een groots rendement. 
Groene Winkel richt zich vooral op maatschappelijk verantwoord consumeren. Goed voor jou, je portemonnee én het milieu.
Ik vind het een hele eer om hier werkzaam te mogen zijn, om de webshop naar een hoger niveau te tillen en om zo mijn bijdrage te leveren aan duurzaamheid. 

Hoe denk je dat de wereld er over 50 jaar uit ziet?

Ik heb voor wat betreft milieuproblematiek grote zorgen over de aarde. Als we op deze voet verder gaan, breken we de aarde langzaam af.
Over 50 jaar zal de aarde (deels) verwoest zijn door natuurrampen als bosbranden, tsunami’s en overstromingen. We komen om in het zwerf- en plasticafval. 

Doe jij je boodschappen in een online of offline shop?

Ik probeer zoveel mogelijk offline aan te schaffen, het liefst bij de lokale ondernemer. 

Hoe is jouw boodschappen logistiek?

Ik doe 1x in de week ‘grote boodschappen’ voor de gehele week. Ik plan alle maaltijden in en schaf hiervoor alle benodigdheden aan. Tussendoor probeer ik niet tot nauwelijks boodschappen te doen, tenzij ik écht iets nodig heb. Ik ben bevoorrecht dat ik op loopafstand van het winkelcentrum woon. Hierdoor kan ik lopend naar de bakker, slager en lokale ondernemers. Dit scheelt weer benzine.
Daarnaast probeer ik verpakkingsarm boodschappen te doen. Hoe? Door mijn eigen verpakking mee te nemen. Bijvoorbeeld voor brood heb je handige (herbruikbare) broodzakken. Hierin kun je het brood luchtdicht bewaren en zelfs invriezen. 
Ik probeer zelf mijn boodschappentassen mee te nemen. 

Eet je vegetarisch of vegan?

Nee, niet direct. Ik probeer wel 2x in de week geen vlees te eten en de maaltijd anders samen te stellen met bijvoorbeeld vleesvervangers. 

Wat is jouw beste tip om zonder veel extra moeite net iets duurzamer te zijn?

Maak het concreet en meetbaar. Bijvoorbeeld: ik wil deze winter 20 procent minder stoken of ik wil vanaf nu 2 keer per week lopend, met de fiets of met het OV naar mijn werk. Dergelijke voornemens zijn concreet en gemakkelijk te meten. Je maakt het waar of niet. Punt. 
Maak het jezelf niet te moeilijk… Overmoed is de grootste vijand en mislukking ligt op de loer. Houd je doel haalbaar. Vier je succes en zet daarna een tandje bij. 
Maar ook niet te makkelijk… Wees realistisch, maar leg de lat niet te laag. Er is een gulden middenweg, die haalbaar is. Neem niet té veel hooi op jouw groene vork. Waar moet je beginnen? Er zijn zoveel mogelijkheden om groener en beter te leven. Kies één doel en houd dat voor ogen. Volgend jaar kies je een ander doel en zo breid je uit. 

Wat is je favoriete kookboek of boek over duurzaamheid?

Dat weet ik eigenlijk niet :-(. 

Wat is je favoriete boodschappen webshop?

Die heb ik niet. Ik probeer zoveel mogelijk offline te kopen. Het liefst bij lokale ondernemers. 

Wat vind je lastig aan boodschappen doen?

Al die verleidingen… :-). Zóveel wat je totaal niet nodig hebt, maar wat je toe lijkt te schreeuwen vanuit de schappen.

Kunnen we je volgen op social media? Wat vertel je daar?

Ja! Van harte welkom om me te volgen op Facebook of Instagram
Ik probeer via de sociale kanalen te inspireren met duurzame producten, groene keuzes, inspirerende quotes, en handige lifestyle tips. Want: duurzaam hoeft niet saai te zijn! 
Toffe blogs vind je hier: https://www.groene-winkel.nl/nieuws.html 

Ik ben eventueel ook persoonlijk te volgen via Instagram en via mijn compleet vernieuwde blog: https://www.ohhappydays.nl/
Een lifestyleblog vol blijmakers. Hier deel ik allerlei handige tips omtrent interieur, kids, duurzaam, lifestyle, toffe recepten etc. 

Onze website bevat affiliate links om deze website gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen wij een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat wij gratis content voor jou kunnen blijven maken.