Een reden om een andere deodorant te kopen is misschien omdat er aluminium in zit. Aluminium is de werkzame stof van veel deodorants, het blokkeert de zweetklier tijdelijk waardoor je dus niet zweet. Het zou echter borstkanker kunnen veroorzaken volgens sommigen. Of de metalen deeltjes zouden in het lichaam achter kunnen blijven. Nou ben ik altijd vrij sceptisch bij dit soort beweringen dus ben ik het even op gaan zoeken.

Nadat ik even had gegoogled, vond ik 2 artikelen waarbij navraag is gedaan bij experts. Volgens een artikel van Trouw is aluminium niet schadelijk voor je. Het kan enkel misschien wat irritatie opleveren. Maar dat kunnen aluminium vrije deodorants ook. Aluminium op zich heeft dus geen aangetoonde veiligheidsrisico’s. Anders zouden deze al lang ook niet meer in de schappen liggen toch?

Een artikel van Radar had een interessante conclusie: ‘Een antiperspirant is vooral effectief wanneer je overmatig zweet, anders kun je net zo goed een aluminiumvrije deodorant gebruiken.’ En dat vond ik een mooi argument. Ik gebruik al mijn hele leven deodorant, maar ben het vooral gaan gebruiken omdat ik toen puber was en iedereen het gebruikte na de gym. Ik heb geen goede reden om het te gebruiken.

Dus kan ik net zo goed een stapje terug doen om dat eerst eens te proberen. Ik koos Lekker van de lekkercompany, die toen nog lekker in een potje heette. In plaats van aluminium zit er zuiveringszout in dat de bacterien onder je oksel dood. Je kan dus wel transpireren maar het gaat niet stinken.

Lekker van de lekkercompany

Te koop bij onder andere Albert Heijn (Etos), Big Green smile en Bol.

Duurzaam om de volgende redenen:

  1. Je doet er lang mee, zo’n 2 tot 3 maanden
  2. Het potje is gemaakt van karton en dus 100% plasticvrij en volledig recyclebaar. Alleen geen deodorant gebruiken is nóg duurzamer.
  3. Niet getest op dieren en 100% Vegan.

Te koop bij

Onze website bevat affiliate links om deze website gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen wij een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat wij gratis content voor jou kunnen blijven maken.