Een alternatief voor Filet American? Jazeker! dat is geen typfout 😉 Filet Americain is gemaakt van rauw vlees en dat is natuurlijk geen duurzaam broodbeleg!

Ten eerste zou willen vermijden omdat het natuurlijk vlees is en vlees een hele zware impact heeft op de aarde. Daarnaast is het ook rauw vlees wat door het Voedingscentrum afgeraden wordt voor “ouderen, mensen met verminderde weerstand, zwangeren en jonge kinderen”.[5] In zijn bewaarwijzer[6] vermeldt het voedingscentrum ook dat je het het beste op de dag van aankoop kunt opeten. Ook adviseert het RIVM sinds mei 2019 dat filet americain minimaal 48 uren moet ingevroren worden om toxoplasmose te voorkomen, wat hersenaandoeningen kan veroorzaken.[7]

Genoeg redenen om een alternatief te zoeken en gelukkig is die er!

Deze kleine bolletjes filet l’americain zijn goed voor een aantal boterhammen of flink wat toastjes. Met 11 gram eiwitten is dit een lekker eiwitrijk beleg! Maar wat zit er dan allemaal in? Nou bijvoorbeeld tarwe en aardappel eiwit, zonnebloemolie, ui, tomatenpuree, kruiden en specerijen en natuurlijk knoflook.

Wil je precies weten wat er in zit? Kijk dan even op de webiste van Jumbo, Albert Heijn of de Vegetarische slager.

Dit product is 

Duurzaam om de volgende redenen:

  1. Er zit geen vlees in
  2. Het brengt geen gezondheidsrisico’s met zich mee

Te koop bij

Onze website bevat affiliate links om deze website gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen wij een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat wij gratis content voor jou kunnen blijven maken.