Heb je dat ook wel eens, dat je in de supermarkt staat met het gevoel: Ik weet eigenlijk helemaal niet meer wat ik moet kopen, wat is nu duurzaam? Of je nou online boodschappen doet of gewoon in de winkel. De ene documentaire zegt weer dit, de andere dat. Vlees is slecht, kaas heeft ook enorm veel impact. Snelle koolhydraten moet je vermijden maar ook vetten! Maarja ik kan toch niet alléén met groenten thuiskomen! En dan gaat dit alleen nog maar over eten, een heel ander hoofdstuk zijn de niet eetbare boodschappen als toilet artikelen bijvoorbeeld.

 

Ik ben het allemaal wat meer los gaan laten. Ik koop in mijn online boodschappen de dingen die ik normaal ook koop en elke keer probeer ik weer iets nieuws uit. Ik vervang als het ware een kleine gewoonte voor iets anders. En als je dit nou eens een jaar volhoudt, moet je eens kijken waar je kunt eindigen!

 

Om jou ook een beetje op weg te helpen heb ik hier een selectie gemaakt van verantwoorde producten die je gewoon bij de albert heijn kunt bestellen bij jouw online boodschappen! Welke van de 5 wordt jouw eerste stapje?

Bananenbrood van Sunt

Met sunt bananenbrood scoor je flink wat karmapunten. Je redt namelijk 1 rijpe banaan van de prullenbak en hebt de hele week een verantwoord ontbijt of tussendoortje in huis. Let’s go bananas!

  • Gluten- en lactosevrij
  • Zonder geraffineerde suiker
  • 45% fruit per bananenbrood
  • 5 dagen een verantwoord ontbijt of tussendoortje

Naturebox shampoobar

Een shampoobar gewoon bij de Albert Heijn? Jazeker wel! Bij Albert Heijn bestel je ook de producten van de etos.
.
Deze nature box shampoobar heeft een heerlijke geur en voedt het haar. Hij is helemaal plasticvrij

Lekker in een potje

Smeerbare deodorant op basis van zuiveringszout, kokosolie en sheaboter. Voorkomt geurtjes zonder je poriën te verstoppen. 100% plantaardig en natuurlijk niet op dieren getest.

  • 100% natuurlijk en plantaardig
  • Geurloos
  • Laat geen vlekken achter in je kleding
  • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Eco lijn Albert Heijn

Wist je dat Albert Heijn zelfs een hele eco lijn heeft? Bijvoorbeeld deze papieren boterham zakjes!

Maza

Het laatste product in de reeks duurzame producten bij de Albert Heijn is het merk Maza! Heerlijke smeerseltjes, maar ook bijvoorbeeld falafel of vegetarische balletjes.

Neem eens een kijkje bij alle supermarkten, of ga direct naar de Albert Heijn om te kijken hoe jij je duurzaamheid een stapje kunt verbeteren!