Van tampons naar menstruatiecup.

Heb jij ook zo’n hekel aan tampons? Ik in ieder geval wel. Ik vond het altijd al verschrikkelijk om ze te kopen en ze te gebruiken. Maarja, de beste optie dacht ik altijd. FOUT! Er is tegenwoordig een veel betere optie: de menstruatiecup

Even alle voordelen open een rijtje:

  1. Tot wel 12 uur bescherming: neemt 3 tot 5 keer meer op dan een tampon.
  2. Gaat tot wel 10 jaar mee: bespaart je de aankoop van 4.000 tampons.
  3. Droogt je vagina niet uit.
  4. Veroorzaakt geen irritaties, in tegenstelling tot tampons en maandverband.
  5. Voorkomt nare geurtjes.
  6. Totale vrijheid: slapen, dansen, sporten, zwemmen en springen.

Menstruatiecups zijn dus een stuk duurzamer omdat je ten eerste geen afvalproducten hebt. Maar ten tweede, het product dàt je koopt gaat ook nog eens veel langer mee!

Voor je gezondheid is het ook een stuk beter; de menstruatiecups van Practicups zijn gemaakt van medische siliconen en zijn daardoor vrij van chemicaliën en behouden voor 100% je biologisch evenwicht.

Bij practicups krijg je ook nog eens 2 voor de prijs van 1! Je krijgt direct beide maten menstruatiecups: zo kun je gemakkelijk proberen welke je het fijnste vindt.

Nog steeds niet overtuigd hoe je zo’n ding nou gebruikt? Kijk dan eens bij de gebruiksaanwijzing! Of neem een kijkje in de uitgebreide FAQ.

Ik heb ze besteld en zal je een update geven op Instagram, zodra ik ze getest heb.

Nog meer lezen over Practicups? Ga naar de Practicups pagina. Misschien staat er wel een kortingscode live.

Duurzaam om de volgende redenen:

  1. Je doet er zo’n 10!! jaar mee
  2. Je bespaart een heleboel afval
  3. Vrij van chemicaliën

Te koop bij:

Onze website bevat affiliate links om deze website gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen wij een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat wij gratis content voor jou kunnen blijven maken.