Je ziet overal foto’s en filmpjes voorbij komen: Lege schappen. Niet alleen zeep en tissues, maar vooral de wc-rollen moeten er aan geloven! Waarom nou die run op wc rollen dat is me een raadsel. Pieter Derks vroeg het zich ook af, hamsteren uit angst voor hamsteren was zijn conclusie.

Het geeft wel ruimte voor creativiteit, de wc-rollen memes vliegen je om de oren en twitter staat er vol van.

Maar even alle gekheid op een stokje

Wat als je laatste rol in zicht is?

Daarom heb ik hier een overzicht van plekken waar je online je wc rollen kunt bestellen:

The good roll

Fantastisch bedrijf, wc rollen gemaakt van 100% gerecycled papier en 50% van de winst gaat naar het maken van toiletten in Oost-Afrika. Superzacht, -sterk en zonder gebruik van chloor, kleur- en geurstoffen én ook nog eens ingepakt in leuke papiertjes, die je weer kunt recyclen als knutselproject of cadeau papier (waarmee je weer anderen inspireert). Bij mij zijn ze al een pronkstuk in mijn wc! Normaliter koop je ze bij de Jumbo en Pic Nic. Maar ook bij bij BigGreenSmile of op de website van the good roll zelf kun je bestellen en laten bezorgen!

The cheeky panda

Wc papier gemaakt van bamboe, ja echt. Dit maakt het wc papier van the Cheeky panda een stuk duurzamer dan wc papier gemaakt van papier. Dit wc papier is CO2 neutraal en vegan geregistreerd (ik vraag me af of niet elke wc rol vegan is, maar dat terzijde) Te koop bij Big Green Smile en Ekoplaza. Ook hoge nood aan tissues, zakdoekjes of babydoekjes? Die hebben ze ook hoor!

100% eco

Super duurzaam wc-papier omdat er 2x zoveel op een rol zit als een normale rol. Gemaakt van 100% gerecycled papier op een unieke wijze: Het bedrijf is een ware pionier op het gebied van duurzame papierrecycling, omdat zij zich heeft toegelegd op alle schakels binnen het proces; het opzetten van afvalverzamelpunten, onderzoekslaboratoria, duurzame energiecentrales, en natuurlijk de tissue en verpakkingsfabrieken zelf. Op alle gebieden streeft Cascades naar de meest duurzame oplossing. Te koop bij de Ekoplaza of te bestellen op de website van 100% eco.

WC papier aan huis

Ook wc-papier van 100% gerecycled papier. Je besteld het gewoon op de website. Kies jij voor 2-laags of 3-laags papier? Het starterspakket is op dit moment al uitverkocht, dus hamster er op los zou ik zeggen! Je kunt zelfs een abonnement afsluiten als je nooit meer zonder wc-papier wilt komen te zitten!

Renova Green

100% gerecycled papier, Kleurstof-, geur- en chloor- vrij. Te koop bij Big Green Smile.

Schoon online

Mocht je nou echt heeele hoge nood hebben om wc-papier te hamsteren, kun je altijd een bulk inslaan bij schoononline.nl. Deze is nog gemaakt van 100% gerecycled papier ook!

En als je dan toch gaat bestellen, kun je meteen kiezen voor een duurzaam alternatief. Wc papier wordt natuurlijk gewoon gemaakt in fabrieken die energie nodig hebben luchtvervuiling veroorzaken. Ook kost het produceren van wc papier veel water en wordt lang nog niet altijd gerecycled papier gebruikt of het papier wordt nog gebleekt.

Al deze rollen hierboven zijn een stapje in de richting van een duurzamer proces. Door bijvoorbeeld in het hele proces te verduurzamen of alleen gebruik te maken van gerecycled papier of duurzame alternatieven zoals bamboe.

Stay safe! ennuuh, niet te veel hamsteren he! 😉

Error validating access token: The user has not authorized application 380204239234502.
Onze website bevat affiliate links om deze website gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen wij een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat wij gratis content voor jou kunnen blijven maken.